.quickedit {display:none;} .quickedit {display:none;}

19 Kasım 2013 Salı

Estetik cerrahi: Meme küçültme (Jinokomasti) ameliyatı.

Meme küçültme ameliyatı. Estetik cerrahi. Jinekomasti. Erkek meme küçültme ameliyatı. Liposuction (Liposakşın). Yağ alma. Süt bezleri. Süt verimi. Güzellik. Sağlık. Estetik ameliyat. Doktor. Estetik cerrah.

Meme kadınlar için en önemli uzuvlardandır. Kadının görünüşü kadar cinselliği açısından da önemlidir. Memelerde zaman zaman değişik estetik problemler olmakla birlikte en çok rastlanan konu memelerin büyüklüğüdür. Meme büyüklüğü; estetik olduğu kadar genel sağlığı da etkileyen bir konudur. Büyük memeler; genel görünümden kıyafet seçimine kadar, boyun ağrısından omurga rahatsızlıklarına kadar birçok soruna sebep olabilmektedir.
Ancak, bu problemin kolay ve kalıcı bir çözümü de vardır. Memeler; meme küçültme ameliyatları ile uygun büyüklüğe getirilebilmektedir.
Meme küçültme operasyonunda; fazla meme dokusu ve fazla deri alınmakta, deri gerilerek daha güzel bir görünüm sağlanmaktadır. Bu ameliyat ile fazlalık doku tamamen çıkarılıp atıldığından genellikle kalıcı bir çözüm elde edilmektedir.
Ancak bu ameliyatın da bazı istenmeyen sonuçları bulunmaktadır. Her meme ameliyatından sonra mutlaka bir ameliyat izi kalmaktadır. Bu iz memenin büyüklüğüne göre değişse de iz bırakmadan bir ameliyat gerçekleştirmek henüz mümkün değildir.
Eğer büyük memelerle sorununuz varsa ve bu size fiziksel ve psikolojik olarak rahatsızlık veriyorsa meme küçültme ameliyatı olmaya uygun bir durum var demektir. Toplum içinde; kendinizi kötü hissediyorsanız, size bu görünümünüz bir yetersizlik hissi veriyorsa, mutsuz oluyorsanız veya sırt ve omuz bölgelerinizde bir ağrı hissediyorsanız ameliyat uygun bir çözüm olacaktır. Dik bir şekilde durmak size sıkıntı veriyorsa, aşırı büyük olan memeleriniz sarkmaya başlamışsa ve bu sarkma sonucu karın bölgenize değiyor ve bu durum ise aşırı terleme yaparak sizi rahatsız ediyorsa, uygun sutyen bulmakta zorlanıyor ve bulduğunuz sutyenler de aşırı ağırlık yüzünden omuzlarınızı tahriş ediyorsa yine meme küçültme ameliyatı yapan bir uzmana başvurmalısınız.
Bu ameliyat; çoğunlukla genel anestezi uygulanarak yapılmakta ve hasta hane koşullarında yapılmaktadır. Ameliyat süresi genel olarak 2-3 saattir. Ameliyattan sonra birikebilecek sıvıyı atmak için dren denilen plastik borular takılabilmekte ve akıntı kesilince bunlar çıkarılmaktadır.
Ameliyat sonrasında 1-2 gün kadar hasta hanede yatmanız gerekecektir. Ağrı kesici ilaçların da yardımıyla çok fazla ağrı çekilmemektedir. Bazen ameliyat sonrasında şişlik ve ödem oluşabilmekte bu da doktor müdahalesi ile kolayca iyileşmektedir.
Memelerin tamamen iyileşmesi hastalara göre değişiklik göstermekle birlikte en fazla altı ay sonra tamamen normale dönülmektedir.
Ameliyat esnasında, süt bezlerinin bir kısmı dışarı alınarak atıldığı için süt azalmasının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Süt veriminde kişiye göre değişen oranlarda bir miktar süt azalması görülmesi muhtemeldir.
Ancak çok ta endişe etmeyin. Çünkü bu azalma; kişinin yapısına, göğüslerinin büyüklüğüne, dolayısıyla alınan doku miktarına göre değişir. Sizi ne kadar etkileyeceğini öğrenmek için bir doktora danışmalısınız. Estetik meme küçültme operasyonu yapan doktorlar size yardımcı olacaktır.
Meme küçültme ameliyatından hemen sonra hızlı bir iyileşme sürecine girilir. Ameliyat kesikleri kısa sürede kaynamaya başlar. Boyun ve sır bölgelerinde ağrılar ortadan kalkmaya başlar. Hastanın psikolojik durumu hızla iyileşir.
Ameliyattan sonra ne zaman işe başlanabileceği farklı durumlara göre değişiklik gösterir. Masa başı iş yapanlar kısa bir süre içinde (genellikle 3-4 gün sonra)işe başlayabilir. Fiziksel işlerde çalışanlar için bu süre daha uzun olacaktır. Normal olarak 2-3 haftadan önce fiziksel çalışma, 4-6 haftadan önce de yüzme ve spor yapılmamalıdır.
Meme küçültmenin bir sınırı yoktur. Vücut yapısına göre istenilen kadar küçültilebilir.
Memelerde ameliyattan sonra kalan dokular sizin, kilo alma, hamile kalma gibi değişimlerinizle birlikte uyumlu olarak yine bir miktar değişir.
Bu ameliyat için bir üst yaş sınırı yoktur. Kişinin genel sağlık durumuna bakılır. Alt yaş olarak ise ergenliğin tamamlanmış olması uygun olur. Ama gerekirse onbeş yaşındaki bir kıza da yapılabilir. Daha ergenlik çağının içinde jigantomasti denilen dev memeler oluşmasına sebep olan  jüvenil meme hipertrofisi söz konusu ise bu yaşta da yapılmaktadır.
Meme küçültme ameliyatı onsekiz yaşından itibaren yapıldığı sürece memeler tekrar büyümeyecektir. Erken yaşta ameliyatın yapıldığı jüvenil meme hipertrofisi ise ergenlik tamamlana kadar memelerde bir miktar büyüme olabilir.
Meme küçültme ameliyatını klasik genel anestezi yerine derin Sedasyon’la da yapılabilmektedir. Bu yöntemde hasta damardan verilen ilaçlar ile tamamen uyutulur. Ameliyat yarım saat sonra hasta ayağa kalkar, bir saat içinde de yemek yiyebilir.
Göğüs küçültme ameliyatı sırasında alınan meme dokusu patolojik incelemeye gönderilir.  Varsa ameliyat esnasında kistler alınır.
Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de meme büyümesi problemi ameliyat ile çözümlenebilir. Erkeklerde meme büyümesi rahatsızlığının tıbbi adı Jinekomasti’dir. Jinekomasti  oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Jinekomstisi olan erkekler öne eğik, kolları düşük dururlar.
Jinekomasti tedavisi de ağrılı bir tedavi değildir. Jinekomasti de %85 oranında iz bırakmadan ve  sadece liposuction ile bile çok iyi sonuçlar alınabilmektedir
Jinekomasti olan bir hastada neden bu oldu diye ileri tetkikler yapılmasına genellikle gerek yoktur. Ancak doktorunuz şüphelenecek olursa ileri tetkikler isteyecektir. En sık uygulanan tetkik meme ultrason incelemesidir. Buradan da jinekomastinin yağ dokudan mı yoksa meme dokusu artışından mı olduğunu anlaşılmaya çalışılır. Bu tetkik sonucuna göre ameliyat tipine karar verilir.
Eğer büyümeye neden olan doku yağ doku ise liposuction yani yağ alma ameliyatı yapılır. Eğer büyümeden meme dokusunda ki artış sorumlu ise o zamanda meme başı etrafında ki kahverenkli halkanın alt yarısından girilerek fazla olan meme dokusu dışarı alınır.

Sarkma varsa; fazla derinin de çıkarılması gereken daha detaylı ileri cerrahi işlemler gerekebili.  Tüm cerrahi işlemlerden sonra mutlaka özel bir korse takmanız gerekir. Bu korse 3-4 hafta taktıktan sonra doktorun da bilgisi dahilinde çıkarılır.manız istenecektir. Ameliyetten sonra;  birinci ayda, üçüncü ayda, altıncı ve on ikinci ayda doktorunuza rutin kontrollere gitmeniz gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder