.quickedit {display:none;} .quickedit {display:none;}

17 Eylül 2024 Salı

Bir işletme açacaksanız unutmamanız gereken en önemli şey nedir.

 Evime yakın dört tane pideci var.

Biri kebap filan da yapıyor.

İkisi üst caddede ikisi alt caddede.

Huyumdur, etrafta gördüğüm her lokanta veya pastaneye mutlaka bir defa girerim.

Bir şeyler yer, tadının iyi olup olmadığını kontrol ederim.

Aynı şeyi yeni açılan her lokanta veya pastane için yaparım.

Bu yüzden bahsettiğim dört pideciye de en az bir defa gittim.

Kebap ta yapana ise birden fazla kez gittim.

Pidenin yanında kebapların da tadına bakabilmek için.

Bana en yakın olanın pidelerinin boyutu oldukça büyük.

Sahibine bunu söylediğimde, bu işi öğrendiği ustasının insanların önce gözünü sonra karnını doyurması gerektiğini öğrendiğinden porsiyonları büyük tutuyormuş.

Pidesinin tadı da fena değil ama her seferinde aynı kaliteyi tutturamıyor.

Bazen pidenin kenarları yanmış oluyor.

Adana kebabı çok yağlı geliyor bana.

Ama tavuk şişi çok güzel yapıyor.

Pide veya kebabın yanında en çok çeşit garnitürü bu pideci veriyor.

Garnitürler de fena değil.

Onun biraz ilerisindekine bir defa gittim.

Bir daha gitmedim çünkü beğenmedim.

Ne müşteriye gösterdikleri ilgi iyi ne de pidelerinin tadı.

Pide oldukça yanık geldi.

Üçüncü yakınlıktaki olana ilk defa bir arkadaş götürdü.

Daha sonra bir iki defa da yalnız gittim.

Karışık pidesi güzel ama kuşbaşı pidesi kuru oluyor.

Sahibi nazik biri.

İlgi alaka da fena değil.

En uzak olan en çok gittiğim.

Çünkü neredeyse her tür pideyi denedim ve hepsi de çok güzel.

Tam benim sevdiğim gibi hamur yanmıyor ama pidenin kenarları kıtır kıtır.

Pideyle birlikte verdiği salata da çok güzel ve bol.

Her gittiğimde hoş geldiniz diye karşılıyor.

Güler yüzlü.

Giderken de güle güle diye uğurluyor her müşteriyi.

Karı koca işlettiklerinden insana ev havası da veriyor.

Eğer canım pide yemek isterse, ilk olarak bu en sonuncuya gitmeyi düşünüyorum.

Çoğu zaman gidiyorum da.

Sadece acelem varsa yakın olanlara gidiyorum.

Bunun temel sebebi, pidede kullanılan malzemelerin, hamurun ve garnitürün kalitesi.

Elbette davranışlar da önemli.

Ama kötü tadı olan, kalitesiz malzeme kullanan bir yere de sırf iyi-hoş davranıyorlar diye gitmezdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder