Üreticiler bana kızacak ama gezen tavuk hikayesinin tehlikeli bir hikaye oldugu da bu virüs salgini ile ortaya çıktı.
Gezen tavuk, fare ve yilan yavrusu dahil buldugu her şeyi yer.
Çocuklugum koyde geçtiğinden biliyorum, tavuklari havluya saliyorsaniz o havluda ot çıkmaz.
Örümcek, karinca, böcek filan olmaz.
Çünkü tavuklar her şeyi yer.
Virüsler anladigim kadariyla hayvanlardan insanlara geçiyor.
Bu durumda gezen tavuk iyi bir ara konak.
Kümes tavukçulugu cok daha guvenli.
Ne yedigi belli.
Ben kumes tavugunu tercih ettigimi yillardir soyluyorum ve her defasinda buyuk elestiri aliyorum.
Ama durum ortada. Kumesler sıkı denetim altina alinip aşırı antibiyotik kullanimi engellenirse kumes tavugu daha guvenilir.
Yeni tur sebze, meyve vb. ile modern haynaciligin insan sagligini olumsuz etkiledigi de bence yanlış.
Her yil bu tur uretim artiyor.
Sonuca baktigimizda insan omru de her yil artiyor.
Afrika haric aclik tehlikesi yasanmiyor.
Halbuki daha 100 yil once Anadolu'da bile acliktan olen insanlar vardi.
Insan nufusu hizla artarken verimi dusuk tohumlar kullanmanin mantigi yok.
Çünkü gida uretimi artmak zorunda.
Bence çare eskiye donmek degil, aksine daha modern sistemlerle çevreden en az etkilenen tarim teknolojileri gelistirmekte.
Topraksiz tarim ve cok katli tarlalar yapilmazsa gelecekte de açlik tehlikesi yasanabilir.
Ustelik bu tur teknolojilerle kimyasal kullanimi azaltilabilir.
Tarim adeta labaratuvar gibi yalitilmis ortamlarda yapilirsa her yerde uretim yapilabilir.
Her şehrin etrafi tarim uretim alanlari ile çevrilir.
Boylece tarla surmek ve nakliyat gibi masraflar azalir. Hem urunler ucuzlar, hem de petrol tuketimi azalir.
Kuresel isinma da azalir.
Su kullanimi azalir.
Anadoluda bircok yerde klasik tarim yuzunden yer alti sulari ve goller kurudu.
Bunun da onune gecilebilir.
Yenilikçi düşunmek lazim.
H
Gezen tavuk, fare ve yilan yavrusu dahil buldugu her şeyi yer.
Çocuklugum koyde geçtiğinden biliyorum, tavuklari havluya saliyorsaniz o havluda ot çıkmaz.
Örümcek, karinca, böcek filan olmaz.
Çünkü tavuklar her şeyi yer.
Virüsler anladigim kadariyla hayvanlardan insanlara geçiyor.
Bu durumda gezen tavuk iyi bir ara konak.
Kümes tavukçulugu cok daha guvenli.
Ne yedigi belli.
Ben kumes tavugunu tercih ettigimi yillardir soyluyorum ve her defasinda buyuk elestiri aliyorum.
Ama durum ortada. Kumesler sıkı denetim altina alinip aşırı antibiyotik kullanimi engellenirse kumes tavugu daha guvenilir.
Yeni tur sebze, meyve vb. ile modern haynaciligin insan sagligini olumsuz etkiledigi de bence yanlış.
Her yil bu tur uretim artiyor.
Sonuca baktigimizda insan omru de her yil artiyor.
Afrika haric aclik tehlikesi yasanmiyor.
Halbuki daha 100 yil once Anadolu'da bile acliktan olen insanlar vardi.
Insan nufusu hizla artarken verimi dusuk tohumlar kullanmanin mantigi yok.
Çünkü gida uretimi artmak zorunda.
Bence çare eskiye donmek degil, aksine daha modern sistemlerle çevreden en az etkilenen tarim teknolojileri gelistirmekte.
Topraksiz tarim ve cok katli tarlalar yapilmazsa gelecekte de açlik tehlikesi yasanabilir.
Ustelik bu tur teknolojilerle kimyasal kullanimi azaltilabilir.
Tarim adeta labaratuvar gibi yalitilmis ortamlarda yapilirsa her yerde uretim yapilabilir.
Her şehrin etrafi tarim uretim alanlari ile çevrilir.
Boylece tarla surmek ve nakliyat gibi masraflar azalir. Hem urunler ucuzlar, hem de petrol tuketimi azalir.
Kuresel isinma da azalir.
Su kullanimi azalir.
Anadoluda bircok yerde klasik tarim yuzunden yer alti sulari ve goller kurudu.
Bunun da onune gecilebilir.
Yenilikçi düşunmek lazim.
H